(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kapustičková polévka
Potřebné ingredience
1 lžíce oleje
1 cibule
50g hl. mouky
1,5l zeleninového vývaru
1 malá najemno nastrouhaná mrkev
300g růžičkové kapusty (pokud jsou růžičky velké, rozkrájíme je čtvrtky)
sůl, pepř
2 - 3 stroužky česneku
120ml smetany na šlehání
celerová nať na ozdobu - já nedávám
Postup přípravy
V kastrolu na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Základ zaprášíme moukou, dobře promícháme a ještě mírně osmažíme. Přilijeme vývar, rozmícháme a necháme asi 30min povařit (já nechávám tak 5 - 10min). Potom nasypeme zeleninu a vaříme doměkka (pozor, aby se kapusta nerozvařila - růžičky mají zůstat vcelku). Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem, a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme ozdobené celerovou natí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ascape
(upraveno)
18. 1. 2008, 13:44
Jíťo právě jsem dodělala Vaší polívku a je super, akorát jsem tam musela přidat hrášek a brambory, jinak by ji malá nejedla..ale je fakt mooooc dobrá